Wat willen wij zien bij WLVC??? Wát is vintage....

Wat is vintage....vintage is iets waarbij je een nostalgisch gevoel krijgt...vintage is oud....antiek...nostalgisch. Bij vintage passen dus absoluut géén eigentijdse cute plaatjes of cute stempelafdrukjes.

Wat is dan retro....dat is eigenlijk het teruggrijpen naar iets van vroeger....denk aan de oude telefoons in een nieuw jasje....een oude juxebox als nieuwe gadget gemaakt....maar ook de printjes van vroeger...vooral hele drukke printjes.

Dan is er ook nog shabby chic.....eigenlijk is dat vergane chic....versleten....denk bijvoorbeeld aan een gobelin vloerkleed....vol met slijtplekken maar je ziet tóch nog de chic die het had. Shabby chic heeft zachtere kleuren als het vintage....meer de pastelletjes en de roosjes en een engelse sfeer....minder dan vintage heeft shabby iets met de nostalgische plaatjes....juist de bloemenplaatjes passen hier weer heel goed.

Wat wij vooral bij het vintageblog willen zien zijn kaarten die een bepaalde "oude" of romantische sfeer uitademen...
Voor een vintagekaart gebruik je niet te felle kleuren maar juist óf wat sobere kleuren óf zachte kleurtjes die het lief en romantisch maken.

Het vintage-gevoel blijft moeilijk uit te leggen maar ik weet bijna zéker dat iedereen een vintagekaart herkent.

Eisen waaraan je vintagekaart moet voldoen om vintage genoeg te zijn:

buiten dat je aan de challenge-opdracht moet voldoen zijn hier nog een paar punten  waarvan er minimaal 3 terug te vinden moeten zijn op je kaart/creatie....


1) vintage plaatje of stempel
2) gerafelde en/of geïnkte randjes
3) vintage papier
4) romantische items ( pinns, bedeltjes, metalen embellishments, taartrandjes enz.)
5) kant/lint
6) bloemen(toef)
7) géén felle kleuren
8) de look kan zijn antiek,nostalgisch,retro, shabby chic

3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Hieronder kan je geen kaart plaatsen dat moet je doen bij de lopende challenge. Hoe het moet staat uitgelegd in de sidebar onder regels voor deelname

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.