dinsdag 23 december 2014

Rendieren.....

Goedemorgen allemaal......23 december......het duurt niet lang meer of we zijn bij de kerstdagen aangeland.

Vóórdat het zover is wil ik graag een prachtige creatie met jullie delen die onze Henriëtte heeft gemaakt....
Het is een tag + een tag.....
Dit is de Tag......


en als je goed kijkt dan zie je dat er ruimte is voor een "insteek-tag" ...


Wat schattig hè.....zelfgemaakte creaties voor de kerst zijn toch allemaal kleine kadootjes op zich vinden jullie niet. Als je dit zo ziet...daar wordt je toch blij van....écht kerst....

Believe in the magic of Christmas staat er op het label......en daar wil ik het nog even over hebben.....
Ik zie overal rendieren verschijnen.....die horen bij de magic of Christmas.....maar hoe denken ze daar nu over in bijvoorbeeld Fins Lapland???

Dit heb ik voor jullie gevonden......misschien weer leuk om te lezen....zomaar.....

Kerstmis in Fins Lapland en hoe het daar werkelijk toegaat
De Finse Lappen hebben geluk. Zij wonen namelijk vlak bij de kerstman. Hun kinderen zijn opgegroeid met bezoeken aan de goede oude man met de witte baard. Pas in de jaren vijftig deelden ze het geheim van zijn verblijfplaats met de rest van de wereld.
Tijdenlang vertelden Noordamerikanen, Engelsen en Scandinaviërs hun kinderen over de kerstman. Deze zou op de Noordpool wonen. Voor de kleintjes bleef hij een onbereikbaar persoon. Maar in 1925 brachten de kranten groot nieuws. De grasetende rendieren konden helemaal niet leven op de Noordpool. Vandaar dat de goede oude man in Fins Lapland woonde, in. de 'orenberg' om, precies te zijn. De oren die uit de berg steken, zijn die van de kerstman, zodat hij naar alle kinderen in de wereld kan luisteren. Hij hoort het dus als er iemand niet zoet is. Binnen in de berg wonen ook zijn helpers, de drukke elven.
Na de onthulling van zijn geheime verblijfplaats kreeg Santa ineens veel bezoekers. Daarom besloot hij in 1985 zijn eigen kantoor te openen op de poolcirkel, vlak bij de hoofdstad van Lapland, Rovaniemi. Daar kunnen kinderen en volwassenen uit de hele wereld hem iedere dag van het jaar opzoeken. De kerstman geeft dan een speciaal cadeau: Iedereen die in een volgend leven één van Santa's rendieren wil zijn, krijgt twee krijtstrepen op de slapen. Daar zal later een gewei uitgroeien.
Tot zover de sprookjesversie. In werkelijkheid gaat het om een grootschalige toeristenindustrie. 'Het SantaPark, the Christmas Experience', zoals het park heet, wordt gerund door vele Finnen.
Om de beurt spelen ze de kerstman. Betalende toeristen mogen een tochtje maken met Santa's rendieren, of op de foto met de oude baas. Winkeltjes vol kostbare souvenirs brengen extra geld in het laatje
Voor de goedgelovigen onder ons volgt hier het postadres van de kerstman: Santa Claus Office, FIN-96930, Arctie Circle, Finland. Een antwoord is gegarandeerd. De Finse kerstman heeft namelijk zijn eigen postkantoor.

Is het niet grappig hahaha....ik kom dingen tegen waar ik toch echt geen weet van had hoor maar het is leuk om er eens in te duiken.....
Ik heb nog wat grappige plaatjes voor jullie en dan zeg ik maar weer......tot morgennnnnnnnn.
Lieve groetjes van Plony.


10 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige tag heeft Henriette gemaakt.
  Super mooi!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De tag van Henriëtte is een plaatje!! En Plony: bedankt voor het leuke verhaal.
  Lia xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk al die Kerst-weetjes/verhalen, super om te lezen!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie insteek tag. Leuke weetjes. Mooie nagels trouwens. Hihihi.

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige tag en wat een leuke rendiertjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterende tag. 2014 is inderdaad wel echt het jaar van de rendieren. En ze zijn leuk!
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappigom terug te lezen. En die nagels zijn plaatjes. En de rendiertjes liggen ook op mijn tafel weer klaar, want donderdag de laatste kerstkaartendonderdag van 2014. De andere week is het een ander jaar. gr leny w

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schitterende kersttag Henriëtte leuk met het insteeklabel waar de tekst op verwerkt is. Grappig kerstverhaaltje maar of ik het geloven moet hihi.
  Groetjes Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige kersttag Henriêtte
  De rendieren van Santa wat een prachtige dieren ,leuk berichtje Plony.
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Allemaal leuke kaarten en jullie verhalen met plezier gelezen. Fijne dagen en tot ziens. gr leny w

  BeantwoordenVerwijderen