zaterdag 6 december 2014

De 6e dag van de feestmaand

Was het gisteren een heel speciale dag hier op WLVC met een mooie prijs die we weg mochten geven, vandaag is het weer een "gewone" dag.
Nou ja, gewoon, we hebben alweer een prachtige kaart die we aan jullie kunnen laten zien. Deze keer gemaakt door Anneke.


Anneke heeft prachtige kleuren uitgekozen om bij elkaar te gebruiken zoals jullie zien. Blauw met bruin en beige, een supermooie combinatie. De kerstboom heeft ze bewerkt zodat het net lijkt of het gesneeuwd heeft, de mooie bruine tak is gemaakt van glitterpapier en het plaatje is zo lief.
Nou, van mij mag deze kaart bij mij door de brievenbus vallen hoor.
Op haar eigen BLOG kan ze jullie er vast meer over vertellen. Ga gezellig bij haar langs en laat haar daar ook weten wat jullie van deze kaart vinden.

Het is vandaag 6 december en we hebben vandaag nog een paar "weetjes" over Sinterklaas....

.) 5 december/ 6 december
Hoe zit dat nou met die sinterklaas? Vieren we het op 5 of op 6 december? Op 5 december is pakjesavond, dit is de avond vóór de viering van sinterklaas. Op 6 december gaat sinterklaas er overigens als een haas vandoor. Dus op 6 december valt er zo zonder sinterklaas weinig te vieren. 5 december is dus de officiële dag dat sinterklaas gevierd wordt. In België wordt sinterklaas overigens wel op 6 december gevierd.

.) Sinterklaas is jarig, zet je schoentje klaar.
Je schoentje klaar zetten mag gerust, maar niet omdat sinterklaas jarig is. In werkelijkheid stierf sinterklaas op 6 december 345. Maar dit kan ook het jaar 342 of het jaar 352 zijn. Er zijn verschillende versies van. Wat er dus gevierd wordt, is zijn sterftedag. Op zich een beetje vreemd om iemands dood te gaan vieren. Waarschijnlijk heeft men er daarom zijn geboortedag van gemaakt.

.) waarom op 5 en niet 6 december sinterklaas vieren?
Dit is eigenlijk heel simpel, hier moeten we alleen wel diep in de tijd terug gaan. Vroeger begon een nieuwe dag niet om 12 uur 's nachts zoals het nu is maar om 6 uur 's avonds. Vroeger na 6 uur in de avond was het dus al direct 6 december de sterfdag van Sinterklaas welke wij nu kennen als het Sinterklaasfeest. Daarom valt pakjesavond niet op 6 maar op 5 december.

Zo, jullie zijn weer helemaal bijgepraat hier op WLVC.

Ik zou zeggen.......tot morgen maar weer, dan is het tijd voor de 1e reminder van de lopende challenge met als thema: Kind en dier.

Groetjes en een hele fijne dag namens het hele DT-team,
Henriëtte10 opmerkingen:

 1. Wat een super mooi kaartje weer ! Anneke ik ga zo dadelijk eens op bezoek bij jou ...tussen kaartjes door wow zeg wat is het nu toch een drukke periode voor ons kaartenmaaksters hé ... leuk hier zo iedere dag iets nieuws te mogen bewonderen ...
  Een prettige zaterdag voor iedereen, Odette.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Anneke wat een prachtige kaart heb je gemaakt, en Henriëtte wat leuk je weetje over Sinterklaas, een mens is nooit te oud om te leren, fijne Zaterdag,
  Groetjes Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw deze is kaart heel erg mooi, een mooie kleurcombi, netjes afgewerkt, kortom een prachtig geheel, groetjes Frosien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig deze kaart van Anneke. Heel leuk gemaakt. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor elke dag een mooi blog hier te zien/lezen, bravo!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige kaart van Anneke!! Ik vind de kleurencombinatie prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig Anneke ,ja die mag bij mij ook in de bus vallen .Een toppertje Anneke !
  Lieve Groeten Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nou anneke je kaart ziet er prachtig uit en erg mooi ingedeeld
  grt corry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig mooie kaart Anneke ik kom zo ook even op je blog langs want dat is al weer even geleden. Leuke wist-je -datjes van sinterklaas ik wist ze niet.
  Fijn weekend allemaal groetjes Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige kerstkaart en erg mooi met het Frantage erop.
  Prachtige verhaal wat je met ons deelt.

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen